Lane Clark & Peacock Netherlands wordt Bell Pension Consultants & Actuaries

10 mei 2022

Vanaf 10 mei 2022 is Bell Pension Consultants & Actuaries de nieuwe bedrijfsnaam voor Lane Clark & Peacock Netherlands. De diensten van het bedrijf veranderen niet: Bell blijft actuariële pensioenadviezen geven aan pensioenfondsen, ondernemingen en haar ondernemingsraden. Als onderdeel van de rebranding heeft Bell een nieuwe website gelanceerd: www.bellpca.com.

Jeroen Koopmans, Managing Director en partner van Bell, vertelt waarom juist nu de tijd is de activiteiten voort te zetten onder een nieuwe onafhankelijke naam.“Wij zijn altijd al een onafhankelijke onderneming geweest met een eigen visie en een eigen koers,” begint Jeroen Koopmans zijn verhaal. “Vanaf 2017 hebben de partners van Bell alle aandelen van LCP Netherlands al in bezit en gebruiken we de naam LCP onder licentie. Het is nu tijd om deze zelfstandigheid ook tot uiting te laten komen met een eigen naam.”

Nieuwe naam, zelfde dienstverlening

“LCP Netherlands had een meerjarige licentieovereenkomst om de naam LCP te mogen gebruiken. Toen die overeenkomst afliep, hebben we afgewogen wat voor ons de beste koers voorwaarts was.” Met het nieuwe pensioenstelsel op komst, waarbij communicatie nog belangrijker wordt, was dit volgens Koopmans het juiste moment. “Natuurlijk beseffen we dat LCP in de afgelopen 14 jaar een bekende naam in de actuariële pensioenadvieswereld is geworden, maar uiteindelijk gaat het om de mensen in het bedrijf en niet om de naam. We hebben een nieuwe website en een nieuwe huisstijl, verder merken onze klanten weinig. Onze dienstverlening verandert niet. We zijn goed in wat we doen, dat blijkt wel uit de reacties van onze klanten.” 

Jeroen Koopmans

Bell doet zijn naam eer aan

Waarom de naam veranderd is in Bell ligt voor de hand. “Van onze klanten krijgen we regelmatig te horen dat we als geen ander in staat zijn om lastige pensioenmaterie te vertalen in begrijpelijke oplossingen,” vertelt Koopmans verder. “Ook over de communicatie met medewerkers van ondernemingen krijgen we vaak complimenten. We hebben gemerkt dat onze heldere manier van communiceren van toegevoegde waarde is voor pensioenfondsen, ondernemingen en ondernemingsraden. Daarom hebben we de organisatie vernoemd naar één van de grondleggers van de communicatie.”  

Internationaal netwerk

Bell blijft, samen met LCP, deel uitmaken van de Multinational Group of Actuaries and Consultants (MGAC), een internationaal netwerk van actuariële adviesorganisaties met meer dan 3.500 werknemers in 25 landen. “Via dit netwerk kunnen we ondernemingen wereldwijd blijven adviseren over hun pensioenregelingen”, rondt Koopmans zijn verhaal af. ”Onze internationale klanten en natuurlijk ook onze Nederlandse klanten blijven we adviseren zoals ze van ons gewend zijn; helder, intelligent en van toegevoegde waarde.”

“We hebben gemerkt dat onze heldere manier van communiceren van toegevoegde waarde is voor pensioenfondsen, ondernemingen en ondernemingsraden.”

gerelateerde artikelen

2022-10-07T12:23:11+02:00
Ga naar de bovenkant